söndag 2 december 2007

2:a December

Jobbat hela dagen 07.00-16.00. I går också.
I går hängde vi upp alla stjärnor och gjorde fint och i dag har vi bakat pepparkakor, jättegoda!
Eftersom vi inte är hemma på julafton har vi bestämmt att vi ska riktigt frossa i jul innan. Annars brukar vi spara lite på oss så att man fortfarande tycker om lussekatter på julafton, men inte i år...
Jag har inte yogat och ingen zazen. Det känns bra att vila de här två dagarna och i morgon är ju fr Frida tillbaka!

5 kommentarer:

ramdamduri sa...

Sitter och läser din blogg med förvåning,den handlar väldigt lite om yoga. Vad yogan står för. Det verkar vara din privata dagbok och det är väl ok om man vill lägga ut bilder på sina barn och berätta när man bakar. Men funderingarna på yogan?? Trodde också att det var viktigt att visa respekt mot andra och inte bedöma dem. Inom yogan. Läser med något som liknar olust det du skriver om din svärmor till exempel här och där. Känns det yogiskt? Ser fram mot mer seriösa inslag, varför tränar du yoga? vad får dig att berätta om hur många gånger du gör vissa övningar? Är inte yogan något man utövar ensam och som man inte ska sträva efter att prestera inom? Jag har en helt annan uppfattning om vad yoga står för i vårt prestationsinriktade samhälle och vårt samhälle där vi är så snara att bedömma varandra. Synd på de som blir bedömda och läser här...

S sa...

DU är väldigt hård i din bedömning ramdamduri.

ramdamduri sa...

Jag som tyckte att det var hårda bedömningar som serveras här. Där ser man vad olika man kan tycka... Jag är inte ute efter att vara tuff, bara att försöka lyfta det hela så att "en blogg om yoga" också handlar om yoga. Jag ser också yogan som en livsstil inte bara något man gör i en träningssal eller hur många framåtböjar man gör vid sin tv på kvällen. För mig är det hela hur man är mot andra. Att då skriva om andra på ett negativt sätt känns "oyogiskt" om du förstår hur jag tänker?

Helen sa...

För det första så är jag VÄLDIGT tydlig med att berätta att den här bloggen trots sitt namn inte BARA handlar om yoga utan om vad jag gör och tänker på...yogan är ju en del av mig och mitt liv. Självklart vävs yogan samman med annat som är viktigt. Jag skulle nästan tycka det var konstigare om det inte stod nånting om min familj eller att jag har bakat...På nåt sätt tänker jag att det ger andra lite styrka att se att det finns någon som trots att hon arbetar och har en stor familj kan få ihop det och kunna utöva sin passion, yogan, att det ena inte förtar det andra...Att berätta om hur många gånger jag gör en viss sak är för att visa att man kan göra stora framsteg genom att arbeta metodiskt och lugnt med sin kropp. Att det är bättre att göra lite yoga varje dag än att forcera och göra ett toklångt pass en gång per vecka. Jag tänker faktiskt också att genom att ärligt visa mina svagheter...att jag blir arg när det inte går så bra osv visar ju bara att jag är en människa, jag har väl aldrig påstått nåt annat, eller...och jag skulle själv tycka att det var befriande att se nån annan som inte låtsdes vara på ett visst sätt. Å min svärmors vägnar ber jag väl om ursäkt då, men hon läser inte blogg och jag har ju inte direkt lagt ut hennes namn... yogisar blir också arga på sina svärmödrar ibland tror jag. i varje fall om de är dumma.

ramdamduri sa...

Oj, det kändes som jag trampade på en öm tå. Du behöver inte be om ursäkt, i så fall ska du väl göra det direkt till den det gäller om det ska vara vara någon vits med det. Jag förstår mer hur du menar med din blogg nu. Tycker ändå att jag saknar det här resonerandet kring hur man är och vad som utförs i yogan, att allt hänger ihop. Något slags självrannsakan, utan att låta för präktig. Kanske har den du retar dig på något som du själv har, kanske kan du hitta det i yogan. Det är min förhoppning till dig!