måndag 6 oktober 2008

6:e Oktober

Ja då har jag sprungit Lidingöloppet...det gick riktigt bra trots att alla som var med var lite krassliga, inga super tider men vi tog oss runt och var nöjda och det var ju det som var meningen.
Och föreläsningen var ju helt fantastiskt bra. Nu håller jag på att avgifta hela familjen från glutamat och konstiga färger...det var verkligen ett smart drag att låta alla skolbarn (åk 7-9 ) gå på föreläsningen först, då kunde ju dom gå hem och berätta för föräldrarna om det de hört och att de tyckte att mammorna och papporna skulle gå dit på kvällen...hade det varit tvärt om hade de förmodligen inte lyssnat. Men man blir mörkrädd när man får reda på vad som finns i maten.

Yoga lägerhelg i helgen som var, på Talludden. Det är verkligen mysigt att kunna hyra hela det stället och vara helt för sig själva utan någon annan som kommer dit.
Fr Frida är så gullig och mjuk och mild i sitt välsignade tillstånd och hon har verkligen fångat upp önskningarna att jobba så. Det ligger ju så rätt i tiden med allt prat om yinyoga och att jobba inifrån med medvetenhet.
Vi arbetade med Moving som sekvens och koncentrerade oss på andning och inre fokus. En ny balansövning fick vi som motvikt:Eka pada koundinyasana, den ser ju helt omöjlig ut men är inte så svår om man bara får lite knep. Kul med balansövningar är det.
Det är också roligt när man är på läger att alla har så mycket roliga saker med sig...den här gången har jag provat att ligga på en spikmatta!
Det låter helt absurt när man först får höra talas om det men det är inte så konstigt.
Det var en liten matta typ50x30 cm. Taggarna satt i små cirklar som små rosor ungefär...man skulle ligga med mattan direkt mot huden och första minuten gjorde det ont och var inte skönt. sen sprids en värme och ett pirr där mattan är och läser man lite om detta så ser man att samma saker händer i kroppen som när man får massage eller taktil stimulering. Oxytoxinet höjs, cirkulationen ökar osv. Jag blev lite såld och ska nog köpa mig en egen ( eller varför inte ge mannen en i födelsedags present? ;))
Jag hade med mina chakra halsband som jag har gjort av pärlorna som vi köpte i stockholm. Ett till A-F med carneoler och tiger öga som är bra för det andra chakrat och till S ett med turkoser och fluoriter som är bra för femte chakrat.
Mitt eget är rosenkvarts och jade till fjärde chakrat. De blev så fina. Det är så roligt att jobba med riktiga stenar och det blir fint nästan vad man än gör.

Som alltid när jag åker bort ser jag till att vara lite ledig efteråt så att jag hinner landa och familjen kan tanka på lite mammighet...så i dag har jag tränat vidare på det vi gjort i helgen och suttit i zazen. Trots att kroppen är lite stel och trött var det ganska skönt att träna ändå, i sin egen takt och på förmiddagen är ju alla i skolan och jag helt solokvist så det är lika bra att passa på.

Inga kommentarer: